Anciaux lanceert Expertisecentrum Islam

تقليص
X
 
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة
  • عبدالرحمن السليمان
    عضو مؤسس، أستاذ جامعي
    • May 2006
    • 5732

    Anciaux lanceert Expertisecentrum Islam

    <p align="left" dir="ltr">
    Anciaux lanceert Expertisecentrum Islam

    Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux heeft in Brussel zijn Expertisecentrum voor Islamitische Culturen in Vlaanderen (ECICV) voorgesteld. Zowel de overheid als de bevolking kan er terecht voor informatie over de moslimcultuur in ons landsdeel.

    "Uit een onderzoek dat ik heb laten uitvoeren door de Universiteit Gent, blijkt dat de vraag naar kennis over de islam groot is", aldus Bert Anciaux. "Onze voornaamste bron van informatie is immers niet het contact met moslims, maar de media, die al te vaak een vertekend beeld schetsen."

    Nood aan objectieve informatie
    Zowel de bevolking, de media en het middenveld als het onderwijs hebben volgens de minister een grote nood aan objectieve informatie over de moslimcultuur. "Die behelst immers meer dan religie alleen", aldus Anciaux. "Het is ook een cultuur en een beschaving."

    De minister trok in 2008 al 140.000 euro uit voor de oprichting van een Expertisecentrum. Daar komt vanaf 2009 een jaarlijkse subsidie van 200.000 euro bij. Dat bedrag moet het centrum in staat stellen informatie over de moslimcultuur te verzamelen en te verspreiden.

    Academisch onderzoek
    "We gaan zelf informatie stockeren, maar ook inventariseren wat er bestaat in Vlaanderen", licht voorzitter Abdelhay Ben Abdellah toe. "Daarnaast willen we ook de aanzet geven tot academisch onderzoek naar de islamcultuur in Vlaanderen. Op die manier vormen wij de brug tussen de academische wereld en het publiek."

    Het Expertisecentrum opent binnen enkele weken de deuren in de Gallaitstraat in Schaarbeek en is voor iedereen toegankelijk. Het gebouw zal ook worden gebruikt voor debatten en seminaries rond moslimcultuur in Vlaanderen. (belga/adv)
    09/12/08 15u15
يعمل...
X